پاک کردن تاتو و خالکوبی در تبریز


پاک کردن خالکوبی یا تاتوهای دو و چند رنگ

درمورد پاک کردن خالکوبی و تاتوهای چند رنگ تاکنون راه درمان و پاک کردن از طریق تکنیکهای جدید علمی و پزشکی وجود نداشت لذا بیشتر خانمها برای رهایی از تاتوهای ابرو که دویا چند رنگ متفاوت داشته اند مجبور بودند مجددا به آرایشگاهها پناه ببرند و با انجام یک تاتو جدید تاتوهای قبلی را بپوشانند وبا تکرار کار غلط پیچیدگی بیشتری ایجاد نموده و بافت پوست ناحیه ابرو دچار التهاب های مکرر و فیبروزبیشتر شده و دیواره عروق ناحیه درگیررنگ شوند که پاک کردن آن با مشکلات فراوان همراه میشود.

هم اکنون با دستیابی به تکنیکهای جدید در استفاده از دستگاههای لیزری امکان پاک کردن تاتوهای چند رنگ و چند لایه در یک جلسه را فراهم شده است و تعداد معدودی پزشکان با تجربه در جراحیهای لیزری میتوانند اینگونه تاتوها و خالکوبی ها را با تکنیکهای خاص و بدون عارضه پاک کنند .

در حال حاضر انجام خالکوبی و تاتو طرفداران فراوانی را به خود جلب نموده بطوریکه این امر تبدیل به امری متداول (مد) شده است .

انگیزه های انجام خالکوبی و تاتو متفاوت است از اهداف ایجاد زیبایی بیشتر در خانمها و آقایان و دلایل هیجانی و ابراز قدرت و اعلام تبعیت از فرهنگ خاص تا دلایلی مانند توهم معافیت از سربازی در پسران میتواند از دلایل و انگیزه های خالکوبی و تاتو باشد .

در مورد اخیر توجه پسران و خانواده ها را به این نکته جلب مینمایم که حتی اگر خالکوبی وسیع باعث ارجاع شخص به کمیسیون نظام وظیفه جهت تشخیص علت عصبی باشد .در صورتیکه پزشک اعصاب و روان رای به بیماری روانی شخص بدهد ولی معافیت پزشکی شامل حال ایشان نمیشود و با اطلاعاتی که هست در صدورگواهینامه و گذرنامه و استخدام در ادارات یا سازمانها و ارگانها و حتی شرکتهای خصوصی وابسته و موارد مشابه دچار مشکل خواهند شد.

گاهی میشنویم دربعضی استخرها به افرادی که خالکوبی دارند اجازه ورود نمیدهند یا گاهی فردیبا سن بالا جهت پاک کردن خالکوبی مراجعه میکند و اظهار میدارد نوه اش بدلیل خالکوبی روی بدن ایشان از وی میترسد .

در اکثر مواقع دیده شده شخص در کوتاهترین زمان حتی همان روز خالکوبی از انجام اینکار پشیمان شده و در صدد پاک کردن آن بر میاید و وجود خالکوبی بصورت معضلی روحی و روانی برای شخص تبدیل میگردد.

در حال حاضر دلایلی که برای پاک کردن تاتو و خالکوبی هست فراوان است که در زیر به بعضی از آنها اشاره میشود:

1-پشیمانی از طرح و شکل و رنگ تاتو و تغییر تفکر شخص با بالا رفت سن

2-بدلیل استخدام در ادارات و ارگانها

3- از شرایط ورود به خدمت سربازی و نیروهای مسلح

4-از شرایط دریافت گواهینامه

5- در زمان ازدواج و ایراد خانواده مقابل

6-ایراد فرزندان و نوه های شخص که طرز تفکر متفاوت دارند

7- ممانعت از ورود اشخاص دارای خالک.بی به اماکن عمومی خاص مانند بعضی استخرها

درمان های مرسوم سنتی و قدیمی شامل سوزانیدن با فلز داغ یا با اسید یا با محلول های شیمیایی مثل پرمنگنات ویا گذاشتن سیر روی آن و تراشیدن وغیره همگی منسوخ شده و جایی از اعراب ندارند .

درمان قطعی تاتو فقط توسط لیزر

با ورود لیزر به حوزه پوست و زیبایی درمان قطعی تاتو نیز تحقق یافت بطوریکه در حال حاضر ، در کمتر مرکز درمانی ، پزشکان پوست و جراح زیبایی تمایل به استفاده از روش های قدیمی وحتی جراحی جهت پاک کردن خالکوبی و تاتو داشته و به لحاظ نتایج مطلوب لیزر این شیوه درمانی را به فرد پیشنهاد می نمایند .

اکثر کسانی که خالکوبی میکنند و بلافاصله پس از انجام آن و یا مدتی بعد پشیمان میشوند و دنبال راهی برای پاک کردن آن میگردند .

معمولا جهت پاک کردن خالکوبی و تاتو در ابتدا به همان کسی که تاتو را زده مراجعه مینمایند و آرایشگران و تاتو کاران روشهای مختلفی برای رفع این مشکل پیشنهاد مینمایند :

1- زدن ماده همرنگی یا ریمو با کاور : که اظهار میدارند به این وسیله میتوانند تاتو اولیه را پوشش داده و برنگ پوست درآورند فارغ از اینکه این ماده همرنگی خود یک تاتو سفید یا کرم رنگ جداگانه بوده و حتی اگر در ابتدا برنگ پوست شخص باشد بعد از مدتی در معرض نور و لایه سازی پوست تغییر رنگ داده و بصورت یک تاتو جداگانه دیده میشود که با رنگ پوست شخص تفاوت دارد و این خود مشکلی است که با لیزرهای معمولی پاک نمیشود و هزینه پاک کردن را با دستگاههای پیشرفته تر بالا میبرد .

2-راه دومی که آرایشگران و بعضی پزشکان کم تجربه پیشنهاد میکنند کاربرد تاتو ریمووریا رژووی یا همان حل کردن و خارج کردن رنگ بوسیله نوعی اسید یا ماده شیمیایی است که اظهار میدارند رنگ تاتو را حل و خارج میسازد و از این موارد زیاد دیده ایم که حتی بیش از 4-5 بار ریموور بکار برده اند و بجای پاک شدن متاسفانه مقداری حل شده و در بافتهای اطراف هم در سطح و هم در بافتهای عمقی نفوذ کرده و پاک کردن آن مشکل تر و اسکار گذار میشود و حتی سوختگی شیمیایی ایجاد میکند. یعنی هر کدام از روشهای فوق علاوه بر مضرات و عوارض بیشتر باعث بالا رفتن هزینه پاک کردن تاتو و خرج زیادی میشود .

3- بعضی افراد غیر مطلع پیشنهادهای عجیبی مینمایند مثل گذاشتن سیر روی تاتو یا سوزاندن با سیگار یا حتی بعضی پزشکان بی تجربه با جسارت بوسیله کوتر اقدام به سوزاندن تاتو و خالکوبی میکنند که حاصلی جز کلویید و آثار سوختگی چیزی حاصل نمیشود .

4- بعضی آرایشگران با زدن سوزن خالی بدون رنگ با ایجاد زخم قصد پاک کردن تاتو را میکنند که بجز زخم کردن و ایجاد بافت کلویید و پخش کردن رنگ در زیر پوست کاری از پیش نمیرود .

یکی از عوارض دستکاری تاتو ابرو توسط افراد غیر مطلع ایجاد فیبروز وسیع در اثر واکنش گرانولوماتوز پوست در ناحیه تتو ابرو میباشد که نمونه آن جهت تجربه خانمها و همکاران گذاشته میشود :

پاک کردن خالکوبی

همانگونه که مشاهده میشود سراسر ناحیه تاتو شده برجسته شده است و شکل ناهنجاری پیدا کرده است .

5- راه حل نهایی و قطعی پاک کردن خالکوبی و تاتو در هر جای بدن استفاده از لیزر میباشد که مورد تایید تمام مراجع پزشکی و علمی دنیا میباشد .

اخیرا خیلی از آرایشگران و سالن داران مطلع و کاردان بمحض مراجعه خانمها جهت پاک کردن تاتو به ایشان توصیه مراجعه به پزشک میکنند که جای تقدیر دارد و نشان میدهد در هر قشری افراد دلسوز که فقط به فکر درآمد نیستند هم هست که ارزشمند میباشد .

خوشبختیم که عنوان کنیم در کلینیک میرداماد انواع دستگاههای قدیم و جدید برای پاک کردن خالکوبی و تاتو مهیا شده که در خدمت هموطنان عزیز بنحو موثر باشیم .

در این مرکز انواع خالکوبی ها و تاتوها هر کدام بر اساس رنگ و عمق و تعداد دفعات انجام تاتو و اینکه آیا مواد همرنگی بکار برده شده یا نه و آیا مواد ریموور استفاده شده یا نه و اینکه در مراکز دیگر با لیزرهای غیر موثر تحت لیزر درمانی قرار گرفته یا نه برای هر کدام از انواع فوق از دستگاههای اختصاصی استفاده میشود و خوشبختیم که عنوان کنیم به فضل الهی تا کنون از پاک کردن هیچ خالکوبی مایوس نشدیم و هیچ مراجعه کننده ای را ناامید نکردیم .

بسیاری از تاتو ها را بخصوص در ناحیه ابرو و پلک با موفقیت در یک جلسه پاک کردیم و سرسخت ترین خالکوبی و تاتو را در چند جلسه بطور کلی پاک کرده ایم.

چگونگی اثر لیزر بر تاتوی پوست

لیزر با هدف قرار دادن ذرات یا باکس های رنگ در بدن که محل تجمع رنگدانه ها میباشد و بمباران آن توسط پالس های نور ، باعث لیز شدن و پاره شدن رنگدانه ها و خرد شدن آنها می گردد و التهاب در محل ایجاد میشود و هجوم ماکروفاژها و سلولهای بیگانه خوار در محل باعث میشود که رنگدانه های مورد نظر نیز توسط سلول های ماکروفاژ که وظیفه پاک سازی بدن از عناصر خارجی را عهده دار هستند ، بلعیده و نابود می گردند .

تاتوهایی که رنگ تیره توسط کربن و جوهر سیاه در آن بکارگرفته شده و عمدتا رنگ خالکوبی را سیاه و تیره نشان می دهند از جمله تاتوهایی هستند که به طول موج های ارسالی از طرف لیزر ، پاسخ مطلوب داده و در مقایسه با دیگر رنگ ها در جلسات درمانی کمتری نتایج مطلوبی از خود نشان می دهند . انواع لیزرهایی که برای پاک کردن تتو یا تاتو یا خالکوبی بکار گرفته می شوند عبارت اند از :

1- لیزر کیو سویچ ان دیاگ برای پاک کردن تاتو های قرمزQ-Switched ND:YAG

2- لیزر فراکشنال CO2

3- لیزر کیوسویچ روبی Q-Switched Rubby که به خاطر هدف قراردادن دقیق رنگدانه ها نتایج بسیار جالبی را ارائه کرده است .

4- دستگاههای آر اف جراحی یا پلاسما برای موارد کوچک

5-دستگاه لیزر اربیوم یاگ هم در پاک کردن تاتو نقش کاربردی دارد

6-دستگاه لیزر پیکوشورکه جدیدترین لیزر برای پاک کردن تاتو و خالکوبی میباشد و در واقع نوع پیشرفته دستگاه کیوسویچ میباشد

تفاوت سیستم پیکوشور یا پیکوسکند با کیوسویچ در مدت زمان کمتر تابش نور به پوست است و به همین دلیل با حرارت بالا در کسر یک پیکوثانیه در مقایسه با کیوسویچ که میکروثانیه است هم کارایی بیشتر و هم عوارض کمتر خواهد داشت .

البته استفاده از لیزرهای تهاجمی حتما تبحر زیاد لازم داره و در صورت عدم تجربه و تبحر احتمال عوارض بالاست

چه افرادی تاتوی آنان را باید با احتیاط و با در نظر گرفتن جنبه های خاص توسط لیزر درمان کرد ؟

1- اگر فرد تحت درمان با قرص راکوتان باشد

2- کسانی که خود را برنزه کرده باشند .

3- افراد دارای تیپ پوستی پنج و شش (خیلی تیره و سیاه پوست )

4- افراد دارای رنگدانه های مشکوک مانند وجود خال های مشکوک سرطان در بدن

5- افراد دچار بیماری لوپوس اریتماتو

6- افراد دچار بیماری روحی ، روانی ( سایکوز )

7- افرادیکه نسبت به فلزات همچون آهن حساسیت داشته قبل از درمان توسط لیزر باید تست حساسیت از آنان به عمل آید .

8- کسانی که بیماریهای قلبی یا ریوی پیشرفته دارند.

9- کسانی که حساسیت به فلزات خاص دارند .

لازم به ذکر است این موارد بطور قطعی مانع انجام لیزر نیستند و فقط جنبه احتیاط میبایست رعایت گردد .

 

مراقبتهای بعد از تاتو

– تا مدت چند روز با پماد مناسب که توسط پزشک تجویز میشود محل زخم سطحی پانسمان میشود .

– از روز دوم فرد میتواند با آب جوشیده سرد شده شستشو داشته باشد و پس از شستشوی کامل زخم مجددا روی آنرا پماد زده و پانسمان کند .

-از روز سوم یا چهارم استحمام و شستشو با آب معمولی انجام میشه و بعد از شستن مقداری باز بماند و هوادهی شود

– از روز هفتم تا دهم روی زخم بسته شده و ترشح ندارد و مختصر قرمزی بجا میماند و دیگر پانسمان ضروری نیست فقط موقع بیرون رفتن بهتر است از هد بند برای پوشش استفاده شود

– میتوان از هفته سوم بعد از بسته شدن زخم برای اینکه قرمزی دیده نشود روی آنرا با کرم پودر پوشاند .

– قرمزی آن به مرور کمرنگ شده و صورتی شده و نهایتاً همرنگ پوست اطراف میگردد . در مدتی پس از اقدامات لیزر سعی کنید زیاد در معرض نور آفتاب نباشید تا قرمزی زیاد طول نکشد و پوست شما آسیب نبیند .

تاتو صورتی غلیظ لب در یک جلسه کاملا پاک میشود.

پاک کردن خالکوبی یا تتو با لیزر پیکوشور

بهترین پیشنهاد برای کسانی که میخواهند رنگ پوست قسمتی از بدن خود مانند کشاله ی ران، زیر بغل یا بیکینی را روشن کنند استفاده از دستگاه پیکوشور است.

با از بین بردن بافت رنگی زیر اپیدرم که توسط لیزر انجام میگیرد رنگ پوست تا چندین درجه قابل روشن تر شدن می باشد. این دستگاه همچنین به علت تحریک کلاژن سازی پوست باعث از بین رفتن چین و چروک های سطحی و شادابتر شدن پوست می شود.

مراقبت قبل از لیزر:

مواردی که باید پیش از شروع لیزر با مراجعه کننده چک شود از قبیل سن، علت تتو، بیماری های خاص است و ممکن است نیاز به رژیم غذایی خاصی باشد که توسط پزشک به بیمار توصیه می شود.

به این علت که قبلا گفته شد تتو های حرفه ای و قدیمی نیاز به تلاش بیشتری برای از بین بردن در پوست دارند نسبت به تتو های آماتوری ساده.

مراقبت بعد از لیزر:

بلافاصله بعد از لیزر کردن تاتو، روی آن پماد مخصوص مالیده شده و روی آن پوشانده می‌شود و این ناحیه باید تمیز نگه داشته شود. تا 48 ساعت پس از لیزر نباید از دارو و یا مواردی که پوست را به اشعه تحریک می کند مانند هیدروکینون و لایه بردارها و .. استفاده کرد.

به تمامی توصیه‌هایی که بعد از جلسه‌ی لیزر، به شما می‌شود به طور کامل عمل کنید.

مراجعه کننده می‌تواند روز بعد دوش بگیرد اما به هیچ عنوان نباید روی تاتوی خود را لیف بکشد.در صورت بروز زخم سطحی در ناحیه ی لیزر معمولا پس از 4 تا 5 روز از بین می رود.

این زخم ها نباید تحت هیچ شرایطی کنده شود زیرا ممکن است باعث بوجود آمدن لک دائمی شود برای حداقل 6 هفته، ناحیه لیزر شده را باید از قرارگیری در معرض نور آفتاب و نور‌های شدید (مانند نور مخصوص برنزه کردن پوست) حفظ کرد و از ضد آفتاب های با اس پی اف بالای 30 استفاده کرد.

برخی از عوارض یا مضرات استفاده از لیزر

  • ممکن است در اثر استفاده از این لیزر ایجاد لک های سفید خونریزی های بسیار خفیف و جذب هموگولوبین است، این اثرات بین هفت تا ده روز ادامه داشته و از بین می روند.
  • شایعترین عوارض جانبی مزمن درمان لیزر، هیپوپیگمانتاسیون (تیرگی) است.
  • این خطر در افراد مبتلا به تیرگی پوست تحت درمان با لیزرهای QSR یا اکسانریت 4 است و در هر بیمار با توجه به تعداد جلسات درمان افزایش می یابد.
  • در برخی موارد که در مواد تتو فلزاتی نظیر آهن بکار برده شده باشد ممکن است با لیزر واکنش داده و زنگ بافت تیره تر شود.
  • برای جلوگیری از این عارضه باید علاوه بر تعیین نوع تتو در نقطه بسیار کوچکی از ناحیه تست انجام گیرد. درصورتی که لیزر قادر به پاک کردن این نوع تتو نباشد باید از روش جراحی برای حذف ناحیه ی مورد نظر استفاده کرد.
  • در برخی از موارد به علت نازکی پوست یا میزان شدت لیزر با توجه به طول موج لیزر ممکن است تولید تاول در سطح پوست شود، که برای جلوگیری از آن می توان از خنک کننده ها استفاده کرد.
  • به طور کلی برای به حد اقل رساندن عوارض جانبی بایست حد اقل چهار هفته فاصله بین جلسات لیزر در نظر گرفته شود.
  • از آنتی سپتیک موضعی نیز می توان برای جلوگیری از عفونت استفاده کرد.

عکس العمل های آلرژیک

تاتو حاوی فلزات نمکی – جیوه (قرمز)، کادمیوم (زرد)، کروم (سبز) یا کبالت (آبی) – ممکن است به یک واکنش پوستی آلرژیک یا عکس آلرژی زده شود.

واکنش آلرژیک موضعی قبل از آن ممکن است با درمان لیزیک تشدید شود ، که باعث ایجاد التهاب یا واکنش آلرژیک سیستمیک می شود.

خال کوبی باید با کورتیکواستروئیدها درمان شود و یک متخصص آلرژی مشورت شود. بعضی از ارائه دهندگان توصیه می کنند که کل لیزر درمانی را اجتناب نکنند. واکنش های آلرژیک همچنین می توانند با کورتیکواستروئیدهای موضعی یا اینترلویزیون درمان شوند.

دکتر مصطفی صابرمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر مصطفی صابر

دکتر مصطفی صابر در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل شده است و 22 سال سابقه طبابت دارد و هم اکنون به عنوان پزشک پوست و مو در شهر تبریز مشغول خدمت رسانی به همشهریان عزیز می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *