جدی ترین عوارض لیزر موهای زائد

عوارض لیزر مو

لیزر موهای زائد بدن با وجود اینکه می‌تواند زیبایی و لطافت را به پوست صورت و بدن شما هدیه کند، عوارض و معایب بسیاری به همراه دارد. عوارض لیزر موهای زائد بدن می‌تواند در صورت عدم بهبود تشدید شود. اما بهتر است برای درمان این عوارض ابتدا با عوارض لیزر موهای زائد بدن آشنا شوید.

ما را در اینستاگرام دنبال نمایید:  https://www.instagram.com/tabrizpoost/

مهمترین عوارض لیزر موهای زائد 

1) سوختگی پوست

یکی از عوارض رایج و شایع لیزر موهای زائد بدن، سوختگی پوست است. زمانی که اشعه لیزر قوی باشد، اپراتور یا پزشک کار خود را به درستی انجام ندهند، از دستگاه نامناسب برای لیزر موهای زائد بدن استفاده شود و …. پوست بدن ممکن است دچار سوختگی شود. سوختگی به وجود آمده بعد از مدت کوتاهی با استفاده از کرم‌های ترمیم کننده درمان خواهد شد.

2)درد

درد در زمان لیزر موهای زائد بدن کوتاه مدت است و تنها به همان جلسه لیزر ختم می‌شود. خوشبختانه امروزه با استفاده از دستگاه‌های لیزر جدید و به روز که سیستم خنک کننده دارد، درد در زمان لیزر کاهش پیدا می‌کند.

3)قرمزی و التهاب

قرمزی و التهاب معمولا یکی از رایج‌ترین و شایع‌ترین عوارض، لیزر موهای زائد و دیگر روش‌های درمانی است. قرمزی و التهاب بعد از لیزر دائمی نبوده و به مرور زمان برطرف خواهد شد.

استفاده از کمپرس سرد می‌تواند کمی از این التهابات بکاهد. در بسیاری از مواقع استفاده از استروئیدهای موضعی هم می‌تواند این علائم را کاهش دهد.

4)پوسته پوسته شدن

یکی از عوارض که به عنوان عوارض خفیف لیزر موهای زائد بدن شناخته می‌شود، پوسته پوسته شدن بعد از لیزر است. البته این عارضه تنها برای درصد کمی از افراد ایجاد می‌شود و با رعایت نکات مراقبتی می‌توان شدت این عارضه را کاهش داد.

پوسته پوسته شدن بعد از لیزر موجب خشک شدن سطح پوست و آسیب‌پذیر شدن سطح پوست می‌شود. از این رو بهتر است برای جلوگیری از آن از کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید.

5)روشن تر شدن رنگ پوست (هایپوپیگمنتیشن)

کاهش رنگدانه‌های پوستی و روشن شدن پوست بدن یکی از عوارض گذرا و کوتاه مدت لیزر موهای زائد بدن است. علت بروز این عارضه هنوز معلوم نیست و بعد از گذشت چند ماه از بین خواهد رفت. معمولا دوری از آفتاب، استفاده از ضد آفتاب به مدت ۶ هفته می‌تواند احتمال بروز این عارض را کاهش دهد.

از دیگر عواملی که می‌تواند موجب روشن شدن سطح پوست بعد از لیزر موهای زائد بدن شود می‌توان به زمان تابش کوتاه، استفاده از دستگاه با طول موج نامناسب، استفاده از تکنیک‌های خنک سازی و… اشاره کرد.

6)تیره تر شدن رنگ پوست (هایپرپیگمنتیشن)

یکی دیگر از عوارض لیزر موهای زائد بدن، تیره شدن سطح پوست یا همان هایپرپیگمنتیشن است. این عارضه هم گذرا و موقتی است و بعد از گذشت ۳ تا ۴ هفته بهبود پیدا می‌کند.

7)تاول

سوختگی و تاول از شدیدترین عوارض لیزر موهای زائد بدن می‌باشند. در صورت ناوارد بودن و حرفه‌ای نبودن اپراتور، سطح پوست شما دچار سوختگی و تاول خواهد شد. از این رو بهتر است برای لیزر موهای زائد بدن به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید. امروزه برای جلوگیری از سوختگی و تاول سطح پوست، از تکنیک‌های مختلف خنک سازی و استفاده تجهیزات و دستگاه‌های خنک کننده استفاده می‌کنند.

8)اسکار و زخم

اسکارهای روی سطح گوست را نمی‌توان به عنوان یک عارضه در نظر گرفت. اسکار و زخم روی پوست زمانی خود را نشان می‌دهد که اپراتور کار خود را درست انجام نداده باشد.

9)آسیب به چشم

با توجه به وب‌سایت healthline: در لیزر موهای زائد بدن برای از بین بردن فولیکول‌های مو از اشعه‌ی پرقدرتی استفاده می‌کنند. این اشعه می‌تواند برای سلامتی چشم‌ها خطرناک باشد و موجب کم بینایی فرد شود. در کلینیک‌های درمانی از عینک محافظ برای جلوگیری از آسیب زدن به چشم استفاده می‌کنند.

10)ضخیم شدن موهای کرکی

تنها برای از بین بردن موهای ضخیم و مشکی بدن می‌توان از لیزر استفاده کرد.لیزر به هیچ عنوان نمی‌تواند موهای کرکی را از بین ببرد، استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای کرکی می‌تواند موجب ضخیم شدن موهای کرکی شود.

11)عفونت پوستی

در صورت آسیب دیدن اپیدرم یا روپوست، عفونت باکتریایی رخ می‌دهد. این عارضه در لیزر موهای زائد بدن بسیار نادر بوده و در صورتی که علائم عفونت را مشاهده کردید از کرم‌های آنتی بیوتیک و موضعی استفاده کنید.

بسیاری از مراجعین سابقه تبخال زدن دارند، از این رو بعد از لیزر موهای زائد بدن دچار تبخال می‌شوند. تبخال‌های ناحیه تناسلی، لب و…. معمولا در اثر ویروسی به نام هرپس در بدن ایجاد می‌شود. البته تبخال بعد از لیزر موهای زائد بدن، عارضه شایعی نیست.

 

سوالات متداول درباره لیزر مو

آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست؟

این سوال بسیاری از مراجعه کنندگان است که آیا لیزر موهای زائد بدن می‌تواند سرطان زا باشد؟ پزشکان این صحبت را رد کرده‌اند، لیزر موهای زائد بدن به هیچ عنوان نمی‌تواند موجب سرطان شود. بسیاری از پزشکان لیزر را یک راه رایج برای از بین بردن موهای زائد می‌دانند.

دستگاه‌های لیزر به گونه‌ای ساخته شده‌اند که تنها فولیکول مو را هدف قرار می‌دهند و به هیچ عنوان وارد لایه‌های عمیق پوست نخواهند شد. البته انرژی موجود در اشعه لیزر هم در این موضوع دخیل است.

استفاده مکرر از لیزر هیچ ضرر و زیانی برای بدن ندارد، البته پزشک هم باید به مدت زمان استفاده از اشعه توجه داشته باشد.

آیا لیزر موهای زائد بیکینی باعث نازایی میشود؟

هنوز هیچ مدرکی دال بر اینکه لیزر موهای زائد بدن می‌تواند موجب نازایی شود وجود ندارد. اما بهتر است برای زنان باردار، مادران شیرده و…. از لیزر استفاده نشود و در صورت مشورت با پزشک از لیزر برای از بین بردن موهای زائد بدن استفاده کنند.

هیچ پزشکی لیزر موهای زائد بدن در دوران بارداری را توصیه نمی‌کند. هورمون‌های بدن در این دوران تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد و می‌تواند سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون را تغییر دهد.

شدت عوارض لیزر موهای زائد به چه عواملی بستگی دارد؟

شدت عوارض لیزر موهای زائد بدن به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی چون ضخامت موها، نوع پوست، تخصص پزشک، نوع دستگاه و…. همه از عواملی هستند که می‌توانند روی شدت عوارض لیزر تاثیرگذار باشد.

معمولا پوست‌های تیره رنگ به دلیل داشتن ملانین بالا، بیشتر در معرض این عوارض قرار می‌گیرند.

دکتر مصطفی صابرمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر مصطفی صابر

دکتر مصطفی صابر در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل شده است و 22 سال سابقه طبابت دارد و هم اکنون به عنوان پزشک پوست و مو در شهر تبریز مشغول خدمت رسانی به همشهریان عزیز می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *