۵ مورد از مهم ترین عوارض هایفوتراپی


هایفوتراپی

هایفوتراپی یکی از جدیدترین تکنیک‌هایی است که برای رفع چین و چروک‌های صورت و دیگر قسمت‌های بدن استفاده می‌شود.

در این روش، پزشک متخصص پوست و مو با استفاده از امواج التراسونیک (فراصوت) اقدام به از بین بردن چین و چروک‌های صورت می‌نماید.

این امواج با تحریک سلول‌های لایه‌های مختلف پوست به تولید مجدد پروتئین‌هایی همچون کلاژن و الاستین، موجب از بین رفت چین و چروک‌های صورت می‌شود و از این طریق زیبایی را به افراد هدیه می‌نماید.

هایفوتراپی جزو فرآیند‌های زیبایی غیر تهاجمی می‌باشد و زیباجویان می‌توانند پس از طی کردن دوره‌ی درمانی خود به زندگی عادّی بازگردند. با این حال، این روش دارای عوارض جانبی متعددی نیز می‌باشد که در ادامه آن‌ها را به شما معرّفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

 

عوارض جانبی هایفوتراپی

هایفوتراپی همچون سایر فرآیند‌های زیبایی بدون عارضه نمی‌باشد و عوارض جانبی متعددی را به همراه دارد. از جمله مهم‌ترین عوارض جانبی این تکنیک می‌توان به مواردی همچون:

۱-ایجاد درد مزمن در ناحیه تحت درمان

درد یکی از اوّلین عوارض استفاده از هایفوتراپی می‌باشد و می‌تواند برای مدّتی زیباجویان را آزار دهد.

این درد در اثر امواجی که به پوست بیمار تابانده می‌شوند ایجاد می‌گردد و می‌تواند برای مدّتی طولانی ادامه یابد.

با این حال، درد حاصل از این فرآیند زیبایی مدّتی بعد از پایان آن به اتمام می‌رسد و جزو عوارض جانبی شدید این تکنیک محسوب نمی‌گردد ولی در برخی از موارد مشاهده شده است که درد ایجاد شده سیر مزمن به خود گرفته است و برای مدّت بیشتری موجب آزار بیمار شده است.
این تکنیک جزو فرآیند‌های غیر تهاجمی دسته‌بندی می‌شود.

2-قرمزی پوست از دیگر عوارض هایفوتراپی می‌باشد.

هایفوتراپی موجب تحریک سلول‌های موجود در لایه‌های مختلف پوست می‌شود و آسیب‌های ناچیزی را به این سلول‌ها وارد می‌نماید.

قرمز شدن پوست نشانه‌ی تحریک بیش از حدّ این سلول‌ها در نظر می‌شود و می‌تواند موجب شروع التهاب در بافت پوست گردد.

سلول‌هایی که از این روش تحریک می‌شوند با ایجاد ترکیبات خاصّی موجب تجمّع سلول‌های سیستم ایمنی در بافت پوست می‌شوند و این فرآیند با نشانه‌هایی همچون قرمز شدن پوست بافت مورد نظر خود را آشکار می‌سازد. البتّه جای نگرانی در این رابطه وجود ندارد زیرا این قرمزی بعد از گذشت مدّت کوتاهی از بین می‌رود و جزو عوارض کوتاه مدّت هایفوتراپی محسوب می‌شود.

۳-شروع التهاب و متورّم شدن پوست ناحیه مورد نظر

تورّم از دیگر عوارض هایفوتراپی می‌باشد و می‌تواند موجب کاهش تاثیر این روش شود.

متورّم شدن پوست یکی از نشانه‌های آسیب جدّی به سلول‌های پوست می‌باشد و می‌تواند سیستم ایمنی افراد را به شدّت تحریک نماید.

پس از انجام این فرآیند زیبایی، جریان خون بافت مورد نظر به میزان قابل توجّهی افزایش می‌یابد و آب میان بافتی بیشتری در آن ناحیه جمع می‌شود و این علائم خود را به شکل تورّم نشان می‌دهند.

با این حال، جای نگرانی وجود ندارد زیرا این تورّم معمولاً با کبودی پوست همراه نیست و پس از گذشت ۲۴ ساعت بطور کلّی از بین می‌رود.

کبودی پوست صورت به دلیل استفاده‌ی بیش از حدّ از هایفوتراپی می‌باشد و به عنوان عدم تسلّط پزشک متخصص به این تکنیک زیبایی در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، همواره این گونه خدمات زیبایی را از پزشکان باتجربه و مشهور دریافت نمایید.

4-بی حس شدن پوست جزو عوارض شدید هایفوتراپی می‌باشد.

بی حس شدن پوست از دیگر عوارض هایفوتراپی است و می‌تواند برای مدّتی طولانی زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

بافت صورت انسان از یک سیستم عصبی دقیق و ظریف برخوردار است و تراکم اعصاب در بافت صورت بالا می‌باشد. این سلول‌ها در عمق بیشتری نسبت به سایر سلول‌های تشکیل دهنده‌ی پوست قرار دارند و احتمال وارد شدن آسیب به آن‌ها پایین است.

با این حال، امواج صوتی استفاده شده در این فرآیند می‌توانند تا عمق بیشتری نفوذ نمایند و در برخی از موارد موجب وارد شدن آسیب به سلول‌های پوستی شوند.

آسیب وارد شده به این سلول‌ها می‌تواند برای مدّتی طولانی زندگی بیمار را مختل نماید و گاهاً به درمان دارویی برای بهبود کامل نیاز داشته باشد ولی بیشتر بی حسی‌های ایجاد شده پس از گذشت ۲ هفته و بدون نیاز به درمان‌های دارویی برطرف می‌شوند و نیازی به مداخله‌ی اضافی ندارند.

هایفوتراپی یک تکنیک ظریف محسوب می‌شود و پزشک معالج باید از دقّت بالایی برای پیاده‌سازی این تکنیک برخوردار باشد و مشاهده‌ی چنین علائمی نشان دهنده‌ی ضعف اطّلاعات پزشک متخصص در زمینه‌ی استفاده‌ی صحیح از این فرآیند می‌باشد.
این فرآیند می‌تواند عوارضی را نیز برای زیباجویان به همراه داشته باشد.

5-هایپرپیگمنتیشن یا افزایش رنگ‌دانه‌های پوستی

ملانوسیت‌ها از دیگر سلول‌هایی هستند که در ساختار پوست انسان وجود دارند و وظیفه‌ی تولید ملانین که یکی از رنگ‌دانه‌های پوستی مهم در انسان می‌باشد را بر عهده دارند.

در هایفوتراپی با تابش امواج صوتی این سلول‌ها تحریک می‌شوند و ملانین بیشتری را تولید می‌نمایند. این رفتار سلول‌های ملانوسیت یک فرآیند طبیعی در نظر گرفته می‌شود زیرا به این سلول‌ها این گونه القا می‌شود که فرد در مواجهه با تابش شدید نور خورشید قرار دارد و این سلول‌ها در تلاش هستند تا با تولید ملانین از وارد شدن آسیب به پوست جلوگیری نمایند.

تولید ملانین منجر به تیره شدن پوست محل تحت درمان می‌شود و می‌تواند زیبایی افراد را با خطراتی جدّی مواجه نماید. این تغییر رنگ پوست در برخی از موارد شکلی دائمی به خود می‌گیرد و به مداخله‌های بیشتری برای از بین رفتن نیاز دارد. بنابراین، قبل از انجام هایفوتراپی تمامی موارد ذکر شده را در نظر بگیرید و با آگاهی کامل برای انجام این فرآیند اقدام نمایید.
عدم آشنایی کافی پزشک متخصص با مکانیزم هایفوتراپی می‌تواند عوارض جانبی این روش را تشدید نماید.

جمع‌بندی

هایفوتراپی یکی از جدیدترین تکنیک‌هایی است که به دنیای زیبایی معرّفی شده است.

این تکنیک از بازده مناسبی نسبت به سایر فرآیند‌های زیبایی برخوردار است و می‌تواند زیبایی را به شما در مدّت زمان کوتاهی بازگرداند. با این حال، این تکنیک با خطرات و عوارضی نیز همراه است و بیشتر این عوارض مربوط به عدم انتخاب طول موج مناسب توسّط متخصص زیبایی و عدم رعایت بازه‌ی زمانی دریافت امواج فراصوت می‌باشد. بنابراین، همواره در این زمینه از خدمات کلینیک‌های معتبر و متخصصین ماهر استفاده نمایید تا احتمال بوجود آمدن عوارض جانبی کاهش یابد.

دکتر مصطفی صابرمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر مصطفی صابر

دکتر مصطفی صابر در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل شده است و 22 سال سابقه طبابت دارد و هم اکنون به عنوان پزشک پوست و مو در شهر تبریز مشغول خدمت رسانی به همشهریان عزیز می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *