مقایسه کاشت مو به روش FUT با کاشت مو به روش FIT

مراکز کاشت مو در تبریز

تفاوت عمده بین روش کاشت مو و روش های دیگر ترمیم مو در دوام و نتیجه است. یک روش کاشت مو باید به گونه‌ای ثمر بخش باشد و احساسی ایجاد کند، که نتوان تشخیص داد یک فرد عمل کاشت مو انجام داده است.

پیشرفت‌های اخیر در تکنولوژی پزشکی، نه تنها رویای ترمیم مو، بلکه رویای داشتن مو با ظاهر طبیعی را به واقعیت تبدیل کرده.

امروزه پزشکان پیوند مو، قادر به استفاده از تکنیک‌های مختلف برای استخراج و پیوند گسترده فولیکول‌های مو (واحد های فولیکولی مو) هستند.

در حال حاضر دو تکنیک اصلی برای کاشت مو مورد استفاده قرار می‌گیرد:

کاشت مو به روش FUT یا Follicular Unit Transplantation
کاشت مو با FUE یا Follicular Unit Extraction

این تکنیک‌ها اساساً در نحوه استخراج مو از ناحیه اهدا کننده تفاوت دارند.



روش FUT

کاشت مو به روش FUT شامل برداشتن نوار کوچکی از پوست از پشت سر و از ناحیه اهدا کننده می‌شود، که به واسطه آن فولیکول‌های موی اهدائی را می‌توان استخراج کرد.

این فولیکول‌های مو پیش از این که به طور جداگانه در ناحیه دریافت کننده تراکاشت شوند توسط تیم متخصص در کلینیک جداسازی و برداشت می‌شوند.

در بیشتر موارد، به خصوص در مورد ریزش مو و طاسی پیشرفته، FUT روش مناسب برای کاشت مو است. زیرا به پزشک اجازه می‌دهد کاشت مو به طور یکپارچه و با توجه به انتظار بیمار صورت پذیرد. FUT معمولاً اجازه می‌دهد بیشترین تراکاشت در هر جلسه صورت پذیرد.

کنترل درد

برخی بیماران به دلیل ورم احتمالی در ناحیه برداشت پوست، گزارش ناراحتی بیشتر در روش FUT نسبت به FUE داده اند. اما هر دو روش زمان بازیابی کاملاً قابل کنترلی دارند و در صورت نیاز و تشخیص پزشک، میتوان دارو برای کنترل و تسکین درد تجویز کرد.

هر دو روش بسیار ساده هستند و در زندگی عادی اختلالی به وجود نمی‌آورند و بیمار روز بعد از تراکاشت به زندگی عادی و کار خود باز می‌گردد.

زخم

روش برداشت نوار پوستی در FUT معمولاً یک زخم خطی بسیار باریک (به طور معمول حدود 1 میلیمتر یا کمتر) در پشت سر را نتیجه می‌دهد. از آنجا که این زخم بسیار نازک است، توسط مو پوشانده می‌شود. با گذشت زمان و محو شدن تدریجی زخم، رفته رفته این زخم کمتر قابل تشخیص خواهد بود.

هزینه‌ها

معمولا هزینه بندی این روش بر اساس میزان پیوند می‌باشد. این به اشخاص مختلف اجازه می‌دهد تا با توجه به میزان پیوند مورد نیاز خود هزینه پرداخت نماید و نه یک نرخ ثابت که ممکن است نهایتاً منجر به هزینه بیشتری نسبت به انتظارات فرد شود.

معمولا هزینه پیش از پیوند عمل FUT به طور عمده کمتر از روش FUE است. هرچند اخیراً با توجه به افزایش محبوبیت FUE و تقاضای فزاینده، برخی از کلینک‌ها هزینه‌های پیوند برای روش FUE را کاهش داده اند. بنابراین اختلاف هزینه دو روش خیلی چشمگیر نیست. هزینه روش‌های پزشکی همیشه با توجه به شرایط و نیاز‌های بیماران مختلف متفاوت است.



روش FIT

در کاشت مو به روش FIT بر خلاف FUT، نوار پوستی برداشته نمی‌شود و فولیکول‌های مو و واحد‌های فولیکولی به طور جداگانه و کاملاً تصادفی مستقیماً از پوست سر استخراج می‌شوند.

این کار می‌تواند تراکم کمتر مو در ناحیه اهدا کننده را نتیجه دهد که البته این تراکم کمتر قابل تشخیص نمی‌باشد. این عمده ترین تفاوت کاشت مو به روش FUT و FIT می‌باشد. همچنین از آنجا که فولیکول ها یکی یکی استخراج می‌شوند، تعداد فولیکول‌های کمتری در یک جلسه معمولی به نسبت روش میگر برداشت می‌شود.

در نتیجه این روش برای کاشت مو با تراکم کمتر و موارد کوچکتر بسیار مناسب تر است. هرچند که این روش همواره در حال پیشرفت است و با این که زمانی فقط برای موارد کوچکتر مورد استفاده قرار می‌گرفته، امروزه برای موارد گسترده تر نیز به کار می‌رود.

کنترل درد

از آنجا که این روش مانند روش FUT زخم خطی یا بخیه بر جای نمی‌گذارد، بنابراین مراحل بازیابی سریع تر، درد کمتر و احساس ناراحتی بعد از عمل به مراتب کمتر است.

زخم

با توجه به این که در روش FUE فولیکول‌های مو و واحد های فولیکولی به صورت جداگانه استخراج می‌شوند و نه به صورت برداشت خطی پوست، زخم خطی پشت سر بر جای نمی‌ماند.اگرچه زخم‌های کوچک به قطر کمتر از یک میلیمتر در نقاط برداشت ایجاد می‌شود که به سرعت محو می‌شوند. این زخم‌های کوچک معمولاً ظرف سه تا هفت روز بهبود می‌یابند.

هزینه‌ها

بدین دلیل که پزشک ناچار است فولیکول‌های مو را به طور جداگانه و تک به تک برداشت نماید، این روش سخت تر و زمانبر تر بوده و در نتیجه هزینه بیشتری نسبت به روش کاشت موی FUT دارد. البته همانطور که پیش تر نیز اشاره شد، با توجه به پیشرفت روش FIT و تقاضای روز افزون این روش، هزینه‌ها نیز تا حد ممکن کاهش داده شده اند، تا جایی که تفاوت هزینه چشمگیری بین روش FIT و FUT مشاهده نمی‌شود.


انتخاب روش کاشت مو

در طول جلسات مشاوره با پزشک، با توجه به تراکم مو، میزان ریزش مو، کیفیت و کمیت موی ناحیه اهدا کننده و … پزشک تصمیم مناسب را برای انتخاب روش مناسب کاشت مو می‌گیرد.

دکتر مصطفی صابرمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر مصطفی صابر

دکتر مصطفی صابر در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل شده است و 22 سال سابقه طبابت دارد و هم اکنون به عنوان پزشک پوست و مو در شهر تبریز مشغول خدمت رسانی به همشهریان عزیز می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *