تاثیر انواع شامپوها بر ریزش مو

انواع شامپو برای تقویت موها

تاثیر شامپو بر ریزش مو

شامپو در واقع مایعی است که توسط شرکتها در کارخانجات تولید می شود و جهت پاکسازی و شستشوی موهای سر بکار می رود. شامپو محصولی است که در یک قرن گذشته ساخته و توسط شرکتها و برندهای مهم جهان به بازارهای جهان ارائه شده است و تا پیش از آن بسیاری از مردم جهان از مواد گیاهی مانند کتیرا، چوبک و یا مواد معدنی جهت شستشوی موهای خود استفاده می کردند.

امروزه شامپوهای مختلفی ساخته و در بازارهای جهان عرضه می شوند. از طرف دیگر با توجه به افزایش آمار ریزش موی مردانه و زنانه و همچنین طاسی سر در سراسر جهان، شرکتهای سازنده شامپوهای مختلفی را ساخته و از برخی از آنها تحت عنوان شامپو جلوگیری کننده از ریزش مو و یا شامپوهای تقویتی نام می برند و در تبلیغات خود استفاده می کنند.

به همین جهت بسیاری از افراد هنگام مراجعه به فروشگاه ها و یا داروخانه ها به دنبال پیدا کردن و خرید بهترین شامپو برای ریزش مو هستند. اما باید توجه داشته باشید اگر می خواهید جهت جلوگیری از ریزش مو از بهترین شامپوهای موجود در بازار استفاده کنید، ضمن رعایت نکات مراقبت از موهای سر بهتر است به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا ضمن بررسی وضعیت موهای سر شما در صورت نیاز شامپوهای مورد نظر را با توجه به وضعیت فولیکول موهای سر شما و همچنین چرب، خشک و یا معمولی بودن تارهای مو، توصیه و یا تجویز کند.

به یاد داشته باشید که شامپو در واقع ترکیبی شیمیایی است و اگر به فکر مصرف ویتامین ها و مواد معدنی برای تقویت مو و یا روش های دیگری مانند ماساژ سر با روغن های گیاهی و طبیعی (که بسیاری از این روش ها در مقاله کمک به پرپشت شدن مو توضیح داده شده اند) جهت جلوگیری از ریزش موهای سر و تقویت آنها گرفته اید، می توانید ضمن مشورت با پزشک خود از روش های ذکر شده استفاده کنید.

اما شامپو نیز در این میان می تواند موثر باشد چرا که با عوض کردن شامپوی خود ممکن است میزان ریزش موهای سر کاهش و یا افزایش پیدا کند. به همین جهت باید هنگام خرید و استفاده از شامپو برای کنترل ریزش موها دقت کرد.

شامپوها دارای ویژگی هایی هستند که قبل از مصرف باید به آنها توجه کرد به خصوص افرادی که دچار ریزش و یا کم پشت شدن مو شده اند.

مواد موجود در شامپو

بسیاری از شرکتهای تولید کننده شامپوها متاسفانه در دهه های گذشته از موادی مانند دی اوکسان (1,4-Dioxane)، پارابن (Propylparaben)، پگ (PEG) و یا اسلس (SLES) استفاده می کردند که نه تنها بیشتر این مواد برای بدن انسان مفید نبودند بلکه حتی گاهی عوارض جانبی در بر داشتند. به همین جهت امروزه بیشتر شرکتها از چنین موادی جهت تولید شامپوها استفاده نمی کنند و از طرف دیگر سازمان های بین المللی و همچنین اتحادیه اروپا نیز شرکتهای سازنده را از بکار بردن آنها بطور جدی منع کرده اند.

به همین جهت در سالهای اخیر احتمالا در تبلیغات بسیاری از شرکتهای دارویی و یا لوازم بهداشتی به عنوان “شامپوی بدون پارابن” برخورد کرده اید. پروپیل پارابن دارای فرمول شیمیایی C10H12O3 است و امروزه در بسیاری از محصولات بهداشتی و آرایشی مانند لوسیون ها، کرم ها و بعضی از شامپوها مورد استفاده قرار می گیرد.

 

انواع شامپوها

در حالت کلی شامپوها را به دو دسته تقسیم بندی می کنند:

  • شامپوهای معمولی
  • شامپوهای درمانی

دسته اول در واقع شامپوهایی هستند که در داروخانه ها و یا فروشگاهها به فروش می رسند و جهت شستشوی معمول موهای سر بکار می روند. البته همانطور که در بخش های دیگر هم قبلا نوشتیم میزان PH شامپو اهمیت زیادی دارد چون در واقع نشان دهنده این است که شامپو بیشتر خاصیت اسیدی دارد و یا قلیایی.

اما دسته دوم شامپوهایی هستند که در واقع هدف از مصرف آنها مواردی مانند جلوگیری از ریزش مو، تقویت موهای سر، از بین بردن شپش، کاهش شوره سر و یا جهت استفاده در موهای چرب و یا خشک است. در استفاده از این نوع شامپوها باید دقت زیادی بکار ببرید و همانطور که بالاتر اشاره شد، بهتر است این کار زیر نظر پزشک صورت گیرد تا فرد دچار عوارض جانبی از جمله تشدید ریزش مو نشود.

آیا ریزش مو با شامپوهای درمانی متوقف می شود؟

حال به این سئوال می رسیم که آیا با مصرف شامپوهای درمانی می توانیم از ریزش موها بطور کامل جلوگیری کنیم؟ در پاسخ باید گفت: خیر. به دلیل این که دلایل ریزش مو در افراد مختلف با سنین و شرایط مختلف کاملا فرق دارد و در بسیاری از موارد براحتی نمی توان جلوی بروز این مسئله را به تنهایی گرفت و باید با استفاده از روش های درمانی مانند کاشت مو این کار را انجام داد.

حتی شامپوهایی که در مورد آنها تبلیغ می شود که حاوی موادی مانند سیر و یا نعناع هستند نیز معمولا نمی توانند در درازمدت تاثیر چشمگیری در رشد و تقویت موهای سر شما بگذارند. به همین جهت باید به این نکته دقت کرد که میزان کارایی یک شامپو به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله:

• قدرت پاک کنندگی موهای سر از چربی و آلودگی ها
• نرم کنندگی شامپو
• قدرت تقویت کنندگی آن بر روی موها
• قابلیت استفاده برای مردان و یا زنان
• حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز پوست سر بودن (مانند ویتامین B، روی و منیزیم)
• کاهش خارش پوست سر

و موارد دیگری که در بسیاری از مقالات و یا نوشته ها به آنها اشاره می شود. در حقیقت هر فردی باید با توجه به نوع ساختار موهای خود و حالت آنها با توجه به تجربه و همچنین مشورت پزشک اقدام به خریداری و مصرف شامپوهای متناسب با موی سر خود کند. هر چند شامپوهایی مانند سینره، آلوپسین، رینفولتیل و غیره با کارایی نسبتا بالا در سالهای اخیر به بازارهای جهان عرضه شده اند ولی در این راه افراط کردن در استفاده از شامپو کار درستی نیست و می تواند موجب ضعیف تر شدن تارهای مو و از دست دادن آنها شود.

دکتر مصطفی صابرمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر مصطفی صابر

دکتر مصطفی صابر در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل شده است و 22 سال سابقه طبابت دارد و هم اکنون به عنوان پزشک پوست و مو در شهر تبریز مشغول خدمت رسانی به همشهریان عزیز می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *