رادیوسرجری
رادیوسرجری یکی از روشهایی است که پزشکان در بسیاری از موارد برای رفع عواملی که بر روی پوست مزاحمت ایجاد میکنند توصیه میکنند.
دستگاه Rf نوعی دستگاه الکتروسرجری است که به رادیوفرکانسی معروف است به علت مکانیسم خاص در برداشت ضایعات و کیفیت بسیار بالای آن، جراحی انواع ضایعات پوستی را بدون اسکار انجام میدهد.
کاربردهای این دستگاه در جراحی زیبایی پوست متنوع است از جمله برداشتن خالهای سطحی و برجسته پوستی، ککومک، تگهای پوستی، زگیل و میلیا و برشهای پوستی برای ضایعات مختلف پوستی.
این سیستم با عبور دادن جریان الکتریکی از بافتها عمل میکند که فرکانس آن در محدوده امواج رادیویی است و برشهای حاصل از آن سریع و بدون اسکار است و این موضوع در درماتولوژی که بدترین خطر و عارضه جانبی آن اسکار و تأخیر در بهبودی پوست است، از اهمیت ویژهای برخوردار است و انجام اعمال پوست و زیبایی را به صورت سرپایی و با کمترین خونریزی و اسکار، در کوتاهترین زمان فراهم میکند.
کاربردهای درمانی رادیوسرجری
- برداشتن زگیل، Skin tag، کراتوزسبورئیک، Syringoma، Trichoepithelioma
- برداشتن خال های ملانوسیتی، تلانژکتازی و تومورهای پوستی
در مراحل ابتدایی:
بیوپسی از ضایعات پوستی
برداشتن اولیه بافت کلوئید
Debulking تومورهای پوستی
برداشتن خال با رادیوسرجری
حذف زیبایی خال گوشتی به روش رادیو فرکانسی یک روش تقریباً آسان است. تنها کاری که لازم است این است که از بیحسی موضعی استفاده شود تا مطمئن شوند که بیمار آسوده و بدون درد است.
روش حذف رادیوفرکانسی خال معمولاً برای برداشتن خالهایی استفاده میشود از سطح پوست بالاتر هستند.
در این روش از دستگاهی به نام الکترود حلقهای رادیوسرجری استفاده میشود که به آرامی خال را (لایه به لایه) از سطح پوست میتراشد. در همان زمانی که دستگاه خال را به آرامی میتراشد، خونریزی پوست هم با استفاده از گرما بند میآید.
حذف خال به شیوهی رادیوفرکانسی با استفاده از این دستگاه بهترین گزینه برای هموار کردن بافت پوست است؛ چرا که پزشک تسلط و کنترل بیشتری روی عمق تراشیدن دارد و اسکار کمتری ایجاد میشود.
بعد از برداشتن خال ممکن است به دلیل پنهان ماندن بعضی از سلولهای خال از دید پزشک، خال بعد از مدتی دوباره ظاهر شود، به همین خاطر برای بررسی آن هر ۶ تا ۱۲ ماه یک بار به پزشک مراجعه شود.
نحوهی عملکرد دستگاه رادیوسرجری
دستگاه آر اف سرجیکال (RF) و یا رادیو سرجری، یک نوع جراحی است که عملکرد آن با امواج رادیویی میباشد.
در واقع کاربرد آن نیز در زیبایی و درمانی متفاوت است. استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا 4MHz میباشد که در برداشتن خال و زائدههای پوستی مثل زگیلها، برآمدگیها، اسکارها و … به کار میرود.
با برخورد امواج رادیویی به پوست این امواج موجب لرزش مایع میان بافتی و تبخیر آن در دمای پایین بدون نیاز به حرارت و آسیب رساندن به بافت پوست میشود. به همین خاطر برش بافت پوست بسیار ظریف انجام میشود و بدون خونریزی روند درمان به همین ترتیب طی میشود.
مراقبتهای قبل از رادیو سرجری پوست
- چنانچه پیس میکر (PACEMAKER)، دفیبریلاتور (DEFIBRILLATOR)، یا هر دستگاه القا کنندهی دیگری داخل بدن خود دارید، مجاز به انجام رادیو سرجری پوست نمی باشید.
- از دو هفته پیش از انجام رادیوسرجری، از هرگونه لایهبرداری پوست یا لیزر خودداری کنید.
- روز انجام رادیو رادیوسرجری، ناحیه تحت درمان میبایست عاری از هرگونه لوسیون، کرم یا مواد آرایشی باشد.
- اگر مستعد تبخال هستید، حتماً پزشک یا تکنسین مربوطه را مطلع کنید.
- روز درمان (و تا 24 ساعت بعد از آن) تا حد ممکن بدن خود را هیدراته نگه دارید. این کار سبب میشود که درمان راحتتر و ایمنتری را تجربه کنید.
مراقبتهای بعد از رادیوسرجری پوست
- پس از رادیو فرکانسی (RF) تا جایی که میتوانید پوست خود را هیدراته نگه دارید، این کار باعث میشود نتایج بهتری از درمان دریافت کنید.
- پس از رادیو فرکانسی (RF)، از مالش شدید پوست بپرهیزید. پوست خود را به ملایمت شسته و روتین نرمال پوست خود را دنبال کنید.
- حداقل به مدت 3 تا 4 هفته بعد از رادیوسرجری از لیزر کردن، لایهبرداری پوست، وکس و استفاده از اپیلیدی یا میکرودرم ابریژن خودداری کنید.
- پس از انجام رادیوسرجری، حداقل به مدت یک هفته تا استفادهی مجدد از ترکیبات لایهبردار (مثل رتین-آ، تریتنوئین، دیفرین، گلیکولیک اسید) صبر کنید.
- چنانچه بنا بر تشخیص پزشک، لازم است داروی آنتیویروس مصرف کنید، دارو را دقیقاً مطابق دستورالعمل ایشان و تا اتمام دورهی درمان مصرف نمایید.
فواید درمان با رادیوسرجری
- روش جراحی سرپایی، بدون خونریزی و یا خونریزی به صورت خیلی خفیف
- زمان کوتاه مدت و انجام سریع جراحی
- بدون دوره ی نقاهت و بهبود سریع بعد از جراحی
- قابل انجام در تمامی قسمت های بدن
- روش درمانی بدون درد به دلیل استفاده از بیحسیهای موضعی
- ماندگاری و تأثیر درمان با آراف سرجیکال
کاندید مناسب جهت انجام رادیو سرجری پوست
این روش برای افرادی مناسب است که دچار ضایعات پوستی مختلف مانند خال، زگیل، جای زخم و … شدهاند و قصد دارند بدون جراحی و خونریزی به درمان مشکل خود بپردازند. در این روش به علت اینکه از امواج دقیق استفاده میشود، آسیبی به قسمتهای دیگر پوست وارد نخواهد شد.
عوارض جانبی رادیو سرجری پوست
از عوارض جانبی رایج استفاده از رادیوسرجری که رخ میدهد، درد، ورم بافتی، خونریزی، عفونت، افت فشارخون بالا یا افت فشار خون یا افتادگی، زخم و تشکیل کلوئید است.
انتقال باکتریایی استافیلوکوکوس اورئوس از طریق الکترود از بیمار به بیمار دیگر امکان پذیر است.
بدون دیدگاه