بهترین روش های کاشت مو چیست ؟
خوشبختانه روش های مختلفی برای انجام کاشت مو در دسترس است و پزشک با توجه به بررسی ها و معایناتی که در جلسات مشاوره انجام می دهد، به این نتیجه می رسد که کدام روش با توجه به شرایط شما مناسب تر است و نتایج زیبایی و ایده آل تری را به همراه دارد.
نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که تقریبا تمام روش های کاشت مو، با کمترین میزان تهاجم انجام می شوند و احتمال بروز عوارض در آن ها بسیار پایین است. ماهیت کلی روش ها مشابه هم است بدین صورت که با برداشت فولیکول های سالم از ناحیه اهدایی و پیوند آن ها در ناحیه گیرنده همراه است، اما تفاوت اصلی در روش و تکنیک برداشت گرافت هاست.
در میان روش های موجود، تکنیک FUT روشی است که سال هاست مورد استفاده قرار می گیرد و نتایج بسیار خوبی را به همراه دارد و تکنیک SUPER FUE PLUS جدیدترین روشی است که این روزها در ایران استفاده می شود.
در این بخش، قصد داریم به بررسی کامل هر یک از روش های کاشت مو و مزایا و معایب آن ها بپردازیم.
کاشت مو به روش FUT
در این روش، برش نواری شکلی در قسمت پشت سر ایجاد می شود تا امکان برداشت فولیکول ها فراهم گردد، سپس این ناحیه بخیه زده می شود. در مرحله بعد، فولیکول ها زیر میکروسکوپ و با دقت بسیار بالا برداشته می شوند تا در قسمت های خالی سر یا همان ناحیه گیرنده، کاشته شوند.
در پایان، سر پانسمان می شود تا از هر دو ناحیه اهدایی و گیرنده در طول سپری شدن دوره نقاهت محافظت به عمل آید. برش نواری ایجاد شده در پشت سر می تواند با تشکیل زخم و اسکار همراه باشد که البته توسط موهای باقی مانده پوشانده می شود و روش های درمانی متعددی برای از بین بردن این خط در دسترس است.
در گذشته، FUT تنها روش کاشت مو بود و با این که این روزها روش های جدیدتری مورد استفاده قرار می گیرند، اما هم چنان به عنوان یکی از موثرترین روش های کاشت مو شناخته می شود.
مزیتهای روش FUT
- سرعت بالای برداشت گرافتها،
- هزینه پایینتر در مقایسه با دیگر روشها،
- کوتاهتر بودن زمان قرار گرفتن گرافتها در محیط بیرون و کاهش احتمال آسیب به آنها،
- کاهش خطای ناشی از جراحی به دلیل روش انجام فرایند استخراج گرافتها،
- انتخاب فولیکولهای برداشته شده از مقاومترین محل در میان قویترین گرافتها.
معایب روش FUT
- باقی ماندن جای زخم نواری در محل برداشت،
- تهاجمی بودن عمل و دوران نقاهت طولانی،
- نیاز به مراقبت دقیقتر به دلیل بزرگتر بودن زخم،
- ممنوعیت فعالیتهای ورزشی و فیزیکی سنگین تا حداقل دو ماه بعد از کاشت،
- عدم امکان انجام کاشت به روش FUT برای افرادی که پوست سر سفتی دارند.
- عدم امکان برداشت از گرافتهای پایین گردن، موهای بدن یا موهای صورت.
- نامناسب برای ورزشکاران و کسانی که سابقه ایجاد زخمهای گوشتی دارند.
کاشت مو به روش FIT
کاشت مو به روش FIT یا FUE، به معنای برداشت فولیکول ها به صورت واحد و مجزا است، بدین ترتیب که ابتدا هر واحد فولیکول با استفاده از ابزار مخصوصی به نام پانچ از ناحیه اهدایی برداشته می شود، سپس داخل محلول نگهداری می شود تا آماده پیوند شود. در مرحله بعد، ناحیه گیرنده بی حس و هر واحد فولیکول از طریق سوراخ های ریز ایجاد شده، کاشته خواهد شد. تعداد فولیکول های برداشت شده به میزان تراکم مو در ناحیه اهدایی بستگی دارد که در هر فردی متفاوت خواهد بود. مراحل انجام این روش به طور متوسط، پنج تا هفت ساعت به طول می انجامد.
مهم ترین مزیت کاشت مو به روش FIT این است که کم تهاجمی است و برداشت واحدی فولیکول ها با هیچ گونه جای زخم و بخیه ای همراه نیست و به همین خاطر، روند ترمیم و بهبودی نیز با سرعت بیشتری طی خواهد شد. اما استخراج هر واحد فولیکول و ایجاد سوراخ های بسیار ریز، زمان است و به تجربه و مهارت بالای پزشک نیاز دارد و از آن جایی که فولیکول ها مدت زمان بیشتری، خارج از بدن می مانند، احتمال آسیب دیدگی شان بیشتر خواهد بود.
مزیتهای روش FIT
- دوران نقاهت کوتاهتر نسبت به روش FUT،
- عدم ایجاد درد و ناراحتی برای متقاضیان،
- بدون خونریزی شدید، جای زخم و اسکار و عدم نیاز به بخیه،
- مناسب برای افرادی که سابقه زخمهای گوشتی دارند یا پوست سر آنها انعطاف پذیری چندانی ندارد.
- امکان برداشت گرافتهای نازکتر برای کاشت در خط رویش،
- امکان برداشت از موهای بدن،
- امکان انجام فعالیتهای ورزشی سبک چند روز بعد از عمل.
معایب روش FIT
- سرعت پایین برداشت گرافتها،
- نیاز به دقت و مهارت بالا برای جلوگیری از آسیب دیدن گرافتها،
- تعداد کمتر گرافتهای برداشت شده در یک جلسه،
- طولانی شدن زمان بیرون ماندن گرافتها از بدن و افزایش احتمال آسیب آنها،
- عدم امکان برداشت گرافتها از محلهای نزدیک به هم (نیاز به بانک مویی با مساحت بیشتر)،
- نیاز به جلسات بیشتر برای رسیدن به تراکم های بالا.
کاشت مو به روش SUT
کاشت مو به روش SUT مشابه با روش FIT است ، با این تفاوت که فولیکول ها با استفاده از ابزارهای جدید و اتوماتیک برداشته می شوند، و از آن جایی که نتایج طبیعی را به همراه دارد، به تعداد افرادی که خواهان انجام کاشت مو با این روش هستند، روز به روز افزوده می شود. مهم ترین مزیت تکنیک SUT این است که کمترین میزان آسیب به فولیکول ها وارد می شود و اگر تراکم مو در ناحیه بانک مو خوب و کافی باشد، امکان برداشتن بیش از 14000 فولیکول برای پیوند وجود خواهد داشت.
کاشت مو به روش SUT روشی کم تهاجمی است، دوره نقاهت این روش بسیار کوتاه است و سوراخ های ایجاد شده طی یک تا دو هفته، بهبود پیدا می کنند بی آن که جای زخم و اسکاری در ناحیه باقی بماند.
این تکنیک به قدری پیشرفته و تکمیل شده است که می توان گفت تمام معایب روش های قبلی را برطرف کرده است. لازم به ذکر است که هزینه کاشت مو به روش SUT به مراتب بیشتر از هزینه روش های FIT و FUT است.
مزیتهای کاشت SUT
- کلیه مزایایی که برای کاشت به روش FIT بیان کردیم.
- سرعت بالاتر و کاهش آسیب گرافتها،
- امکان کاشت در یک جلسه و رسیدن به تراکم بالا.
معایب کاشت SUT
- هزینه بالاتر در مقایسه با روشهای FUT و FIT.
- کاشت مو با این روش وابستگی زیادی به مهارت جراح دارد و اگر او مهارت کافی نداشته باشد، درصد آسیب گرافتها بالاتر میرود.
کاشت مو به روش میکروگرافت
در کاشت مو به روش میکروگرافت فولیکول ها با استفاده از هولدرهای مخصوص و الکتریکی برداشته می شوند، به همین خاطر از میزان خطای انسانی کاسته می شود، به علاوه این که هیچ گونه جای زخم و اسکاری باقی نمی ماند و مراحل جراحی نیز با سرعت بیشتری انجام می شود.
کاشت مو به روش میکروگرافت از دقیقترین روشهای کاشت است که در آن انواع گرافتهای تک تا ۵ تار مویی را میتوان بدون دردسر و بافتهای اضافه پوستی خارج کرد. در این روش از میکروموتورهای کاملا اتوماتیکی استفاده میشود که سری آنها قابل تنظیم است؛ در نتیجه میتوان انواع مختلفی از گرافتها را خارج کرد تا نتایج کاشت مو کاملا طبیعی شود.
مزایای کاشت میکروگرافت
- امکان برداشت تعداد بیشتری از گرافتها در یک جلسه نسبت به روش های SUT و FUE.
- امکان برداشت گرافتهای تک یا دو تار مویی برای کاشت در خط رویش.
- تراکم بالاتر موهای کاشته شده به دلیل استفاده از میکروموتورها.
- کاهش آسیب گرافتها و افزایش سرعت عمل جراح در زمان کاشت.
- رفع مشکل اسکار و نکروز به طور قطعی،
- رویش سریع تر و حصول نتیجه کاشت مو زودتر از سایر روش ها بدلیل استفاده از تکنیک سلول های بنیادی،
- افزایش سرعت عمل کاشت مو و در نتیجه پیوند گرافت های سالم تر.
معایب کاشت میکروگرافت
- نیاز به دقت و حوصله بسیار بالا در زمان جراحی.
- احتمال نیاز به کاشت مو در بیشتر از یک جلسه برای رسیدن به تراکم دلخواه.
کاشت مو به روش Micro FIT
در کاشت مو به روش Micro FIT از دستگاه های بسیار دقیق و ظریف و بر پایه روش FIT استفاده می شود، بدین معنا که فولیکول ها به صورت واحد و مجزا از ناحیه بانک مو برداشته می شوند. مراحل این روش نیز شامل برداشت فولیکول، آماده سازی و پیوند در ناحیه گیرنده می باشد و تنها تفاوت آن نسبت به روش های قبلی، در ابزارهایی است که در طول جراحی مورد استفاده قرار می گیرند.
به عنوان مثال، در این روش از ایمپلنترهای مینیاتوری استفاده می شود که می تواند سوراخ هایی را با اندازه های مختلف ایجاد کند، به علاوه این که دیگر نیازی به استفاده از ابزار جراحی برای استخراج فولیکول ها نیست.
کاشت مو به روش Micro FIT روش کم تهاجمی و بسیار ایمن در نظر گرفته می شود و از آن جایی که سوراخ های بسیار ریزی زده می شود، نیازی به بخیه نیست و زخم و اسکاری تشکیل نخواهد شد. دوره نقاهت بسیار کوتاه است و فرد بعد از مدتی قادر به انجام ورزش و فعالیت های بدنی خواهد بود، بی آن که عوارض خاصی ایجاد شود.
تنها محدودیت این روش در سرعت مراحل جراحی است، به گونه ای که مدت زمان بیشتری طول می کشد تا فولیکول ها پیوند زده شوند، به همین خاطر احتمال بروز آسیب فولیکول ها نیز بیشتر خواهد بود.
کاشت مو به روش Micro FIT یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو است که در آن از ابزارهای بسیار دقیق و ظریف برای برداشت گرافتها استفاده میشود. دستگاه مورد استفاده در این روش ایمپلنتر مینیاتوری است که میتواند سوراخهایی بسیار کوچک با قطر ۰.۶ تا ۰.۹ میلیمتر ایجاد کند؛ به این ترتیب امکان برداشت گرافتهای تک یا دو تار مویی هم وجود دارد. با توجه به تکنیک خاصی که برای برداشت استفاده میشود و نگهداری از فولیکولهای خارج شده در یک محلول ویژه، احتمال آسیب دیدن گرافتها بسیار کم خواهد بود و تراکم موهای کاشته شده بالا میرود.
مزیتهای کاشت Micro FIT
- ابزارهای بسیار دقیق و قابل تنظیم برای برداشت گرافتها،
- امکان برداشت گرافتهای ظریف و تک تار مویی برای طبیعیتر شدن خط رویش،
- امکان برداشت موهای بدن،
- مناسب برای افرادی که دچار ریزش موی منطقهای و جزئی هستند.
- سرعت بالاتر برداشت گرافتها.
معایب کاشت MicroFIT
- عدم امکان کاشت به روش MicroFIT برای افرادی که بانک موی ضعیف دارند.
- نیاز به دو جلسه متوالی کاشت برای رسیدن به تراکم مناسب.
- گرافت های در روش Micro FIT
کاشت مو به روش ترکیبی
در این روش همان طور که از نامش پیداست، ترکیبی از روش های FIT و FUT استفاده می شود و در واقع، افرادی که بانک موی خوبی دارند و میزان خالی بودن سر در ناحیه گیرنده شان پایین است، می توانند از مزایای این روش بهره مند شوند، آن هم به این دلیل که میزان تراکم موهای کاشته شده در این روش بسیار بالا خواهد بود. در کل، این گونه می توانیم بگوییم که در صورتی که بیش از 4000 گرافت مو نیاز باشد، از این روش استفاده می شود که مقرون به صرفه است و در مدت زمان کوتاه تری انجام می شود.
نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که از آن جایی که بیشتر گرافت ها به روش FUT برداشته می شوند، جای زخم و اسکار در ناحیه بانک مو باقی می ماند که البته با اقدامات درمانی موجود، امکان برطرف کردن این مشکل نیز وجود دارد.
کاشت مو به روش ترکیبی یکی از بهترین روشها برای افرادی است که بخش زیادی از موهای سر خود را از دست دادهاند و دوست دارند که موهایی با تراکم بالا داشته باشند.
در کاشت ترکیبی روشهای FUT و FIT با هم ترکیب میشوند؛ در واقع بخشی از گرافتهای مورد نیاز از طریق FUT برداشته میشود و تعدادی از آنها نیز از طریق روش FIT خارج خواهند شد. در تکنیک برداشت ترکیبی برداشت نواری اصل کار است و بخش زیادی از گرافتها را تامین میکند؛ اما برای افزایش تراکم و بهبود نتایج از برداشت دانهای یا همان روش FUT هم استفاده میشود.
مزایای کاشت ترکیبی
- کیفیت بالای گرافتهای برداشت شده،
- امکان ایجاد تراکم بالا و پوشاندن نواحی خالی شده وسیع،
- سایر مزیتهای مطرح شده برای روشهای FUT و FIT.
معایب کاشت ترکیبی
- عدم امکان استفاده برای افرادی که قبلا کاشت انجام دادهاند و بانک موی آنها آسیب دیده است.
- تهاجمی بودن این روش به دلیل برداشت نواری و نیاز به بخیه و استراحت طولانی مدت.
کاشت مو به روش سوپر ترکیبی
کاشت مو به روش سوپر ترکیبی امکان برداشت مو به صورت همزمان با استفاده از دو تکنیک FUT و BHT را برای آن دسته از افرادی که ریزش موی وسیعی دارند، فراهم کرده است. تفاوت روش سوپر ترکیبی با روش ترکیبی، در ناحیه اهدایی است به گونه ای که در در روش سوپر ترکیبی از موهای بدن مانند قفسه سینه و زیر ریش استفاده می شود و امکان برداشت 5000 گرافت مو وجود دارد.
مراحل کاشت مو در روش سوپر ترکیبی به این صورت است که ابتدا به روش FUT برش نواری شکلی در پشت سر زده می شود، سپس همان روز یا در جلسات بعدی، روش BHT اعمال خواهد شد. افرادی که بانک موی کافی در قسمت های پشت و کناره های سر دارند و خواهان تراکم موی بیشتری در ناحیه گیرنده هستند، می توانند گرافت مو از ناحیه سینه و ریش را نیز داشته باشند.
کاشت مو به روش BHT از روشهای مخصوص آقایان است که امکان کاشت از موهای ریش، سینه و کمر را فراهم میکند. تکنیک برداشت گرافتها در این روش شبیه به کاشت مو به روش FUE است، ناحیه اهدای آن علاوه بر پشت سر و اطراف آن در قسمتهای دیگر بدن فرد نیز قرار دارد. به دلیل تفاوتهای ساختاری موهای بدن و موهای سر، نمیتوان این گرافتها را به عنوان گرافتهای اصلی کاشت استفاده کرد؛ اما به منظور بهبود تراکم و نتایج میتوان آنها را نیز به کار برد.
هنگام کاشت مو به روش BHT باید به یک سری نکات اهمیت داده شود تا نتایج ایده آل تری حاصل گردد. از آن جایی که موها در قسمت های مختلف بدن، در فازهای مختلفی از رشد قرار می گیرند، مهم است که مویی که برداشت می شود در مرحله استراحت نباشد. بهترین زمان برای برداشت مو، زمانی است که فولیکول در مرحله رشد باشد، در غیر این صورت، اثرات منفی بر روی نتایج جراحی گذاشته خواهد شد.
مورد مهم دیگری که باید به آن اهمیت داده شود این است که گرافت ها باید از نواحی برداشته شوند که گردش خون مشابه با پوست سر دارند. در صورتی که گرافت هایی که در ناحیه گیرنده قرار می گیرند، گردش خون بیشتری داشته باشند، مواد مغذی به میزان کافی دریافت نمی کنند و وارد فاز رشد نمی شوند. در نتیجه، نتایج ایده آلی حاصل نخواهد شد.
مزایای کاشت BHT
- امکان ترکیب با روشهای دیگر کاشت
- بهبود تراکم موهای کاشته شده
- مناسب برای افرادی که بانک موی ضعیفتری دارند
معایب کاشت BHT
- موها باید در فاز درستی قرار داشته باشند تا بعد از کاشت به مرحله رشد برسند.
- تفاوت بین موهای بدن و سر باعث میشود که در سالهای اول موها کمی شلخته به نظر برسند و یکدست نباشند.
کاشت مو به روش Super FUE
کاشت مو به روش Super FUE در واقع همان FUE است که با استفاده از دستگاههای کاملا اتوماتیک و هوشمند انجام میشود. در این روش از تجهیزات متعددی برای اطلاع از ساختار و نوع موهای افراد استفاده میشود و آنالیزهای دقیقی از وضعیت پوست سر او انجام میگیرد. این کار باعث میشود که پزشک با توجه به عمق قرارگیری موها، ضخامت آنها، نوع پوست کف سر، میزان چربی و خشکی پوست و وضعیت خونرسانی دستگاهها را تنظیم کند تا هم تعداد دقیق گرافتها تعیین شود و هم آسیب بسیار کمتری به فولیکولهای استخراجی برسد.
مزایای کاشت Super FUE
- آنالیز و اسکن دقیق پوست سر و موهای اهدایی،
- استفاده از دستگاههای هوشمند و پیشرفته برای برداشت گرافتها،
- امکان تنظیم دقیق دستگاه استخراج با توجه به عمق ریشه و ضخامت موها،
- نگهداری از فولیکولهای برداشت شده در شرایط خاص در فاصله بین استخراج و کاشت به منظور کاهش درصد آسیب به آنها.
- حفظ خواب طبیعی و زاویه رشد موها.
- معایب کاشت Super FUE
- نیاز به تراشیدن همه موهای فرد
- احتمال انتقال عفونت در فرایند برداشت و کاشت گرافتها
- هزینه بسیار بالاتر نسبت به سایر روش های قبلی.
بدون دیدگاه