تفاوت مزوتراپی و پی آر پی


تفاوت مزوتراپی و پی آر پی

با توجه به سوالات زیادی که در ارتباط با پی آر پی و مزوتراپی مطرح است و نکات مبهمی که در این زمینه برای افراد متمایل به انجام این روشها وجود دارد، بر آن شدید در این مطلب به طور مفصل توضیحات کاملی در مورد، بهترین نتایج مزوتراپی و پی آر پی، کاربرد این متدها و همچنین مقایسه این دو روش با هم بپردازیم.

مزوتراپی

مزوتراپی یک روش درمانی تزریق است. این متد، با توجه به بی‌عارضه بودن و نتایج درمانی سریع و مطلوبی که دارد، دوست داران زیادی در سراسر دنیا پیدا کرده است.

بنای درمان با مزوتراپی به این شکل است که مواد احیایی شامل، کلاژن‌ها، مواد معدنی، اسیدها، آنزیم‌ها و ویتامین‌ها به جای آنکه به شکل خوراکی مصرف شوند، مستقیماً به لایه درم پوست، در همان قسمتی که قرار است مورد درمان قرار گیرد تزریق می‌شوند و در این فرآیند، متابولیسم سلول‌ها و گردش خون افزایش پیدا کرده و باعث ترمیم سلول‌های مرده می‌شوند. به این شکل با مقدار کمتر دارو می‌توانیم شاهد نتایج سریعتر و موثرتری باشیم.

کاربرد مزوتراپی

امروزه از مزوتراپی در رفع و درمان مشکلات و ضایعات پوستی نظیر اسکار آکنه، چین و چروک‌های پوست، جوانسازی پوست و …، همچنین درمان ریزش مو و تقویت موهای آسیب دیده و لاغری موضعی اندام استفاده می‌شود. علاوه بر موارد ذکر شده از مزوتراپی در درمان بیماری‌های عفونی، روماتیسمی و اورتوپدی همینطور پزشکی ورزشی نیز استفاده می‌شود.

پی آر پی (PRP)

پی آر پی نیز مانند مزوتراپی، متد درمانی تزریقی محسوب می‌شود تنها با این تفاوت که مواد مورد تزریق، پلاسمای غنی شده از پلاکت است که از خون خود شخص استخراج می‌گردد.

در این روش مقداری خون از فرد گرفته و سانتریفیوژ می‌شود. در عمل سانتریفیوژ سلول‌های مختلف موجود در خون از قبیل گلبول‌های قرمز، سفید، پلاکت‌ها و سایر اجزای خون از یکدیگر جدا می‌شوند و در نهایت پلاکت‌ها با سرنگ کشیده و در ناحیه مورد نظر تزریق می‌گردند.

تزریق پلاکت به دلیل اینکه حاوی فاکتور رشد است، در محل تزریق موجب افزایش فعالیت و تکثیر سلولی می‌شود. در پی آر پی نقش اصلی را سلول‌های بنیادی ایفا می‌کنند که به صورت غیرفعال در خون شناور هستند و توانایی تبدیل به هر شکلی را که نیاز باشد دارند اما برای فعال شدن، به پلاکت نیاز دارند.

کاربرد پی آر پی

پی آر پی در ترمیم زخم‌ها، بهبود وضعیت و جوانسازی پوست و برخی دیگر از بافت های بدن موثر است. همچنین پی آر پی مو به عنوان یک روش درمانی موثر تشدید و تقویت کننده فرآیند ترمیم پذیری در موهای آسیب دیده به شمار می‌رود که به نوعی موجب تحریک و تشدید رشد و رویش موهای به خواب رفته، کوچک و کرکی خواهد شد. ضمن اینکه موهای روییده در اثر انجام پی آر پی، از همان ابتدا به شکل طبیعی رشد می‌کنند و ضعیف و کرکی نخواهند بود.

مقایسه پی آر پی و مزوتراپی

در مقایسه این دو روش با هم نکته حائز اهمیت تزریقی بودن هر دو روش درمانی است که پیش تر به آن اشاره نمودیم. در ارتباط با کاربردها نیز همانطور که ذکر شد، مزوتراپی و پی آر پی تقریبا کاربردهای یکسانی دارند. تفاوت عمده این دو روش با هم ماده قابل تزریق است. در پی آر پی به دلیل آن که ماده تزریقی از بدن خود شخص گرفته می‌شود، امکان ایجاد عوارضی مانند آلرژی و حساسیت صفر است. هر دو روش در صورتی که توسط پزشک متخصص انجام شوند بدون عوارض غیر قابل پیش بینی و خطرناک خواهند بود.

انجام مزوتراپی و پی آر پی

اخیرا مشاهده شده افراد غیرمتخصص اقدام به انجام مزوتراپی و بعضاً پی آر پی نموده و به دلیل نداشتن اطلاعات کافی و مهارت لازم، باعث بروز مشکلات بسیاری برای مراجعان خود شده‌اند. تاکید می‌شود، مزوتراپی و پی آر پی حتما باید توسط پزشک پوست و مو که دوره‌های خاص و تخصصی این روشها را گذرانده باشد انجام شود.

دکتر مصطفی صابرمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر مصطفی صابر

دکتر مصطفی صابر در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل شده است و 22 سال سابقه طبابت دارد و هم اکنون به عنوان پزشک پوست و مو در شهر تبریز مشغول خدمت رسانی به همشهریان عزیز می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *