در پاسخ به این پرسش که از رایج ترین سوالات درباره کاشت مو است، باید گفت از آنجا که موهای کاشته شده از بانک موی پشت سر برداشته می شوند به صورت دائمی باقی مانده و مشکلات ریزش مو اثر سوئی بر روی آن نخواهد داشت.
خیر؛ رشد موهای کاشته شده با دیگر موهای سر هیچ تفاوتی ندارد. موهای پیوندی تنها از لحاظ ریزش، با موهای دیگر سر تفاوت دارند؛ به نحوی که اختلالات هورمونی و استرس نمی توانند منجر به ریزش موهای کاشته شده شوند.
در رابطه با رنگ کردن موهای کاشته شده؛ باید گفت که از یک هفته قبل از عمل کاشت مو تا حداقل یک ماه پس از آن، استفاده از هر گونه ماده شیمیایی؛ اعم از رنگ مو که بر روی فولیکول مو اثر گذارند، ممنوع می باشد.
مدت زمان انجام عمل کاشت مو ، بسته به وسعت ناحیه تحت درمان، میزان موهای کاشته شده و به طور کلی از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد.
برای انجام عمل کاشت مو ، فولیکول های مورد نظر جهت پیوند از نواحی مقاوم بانک موی فرد برداشته می شوند به همین علت فرد پس از کاشت مو ، با ریزش مو مواجه نخواهد شد.
بیمار در حین عمل کاشت مو ، تحت بی حسی موضعی قرار می گیرد، به همین علت در حین عمل متوجه دردی نمی شود؛ پس از آن نیز بیمار درد چندان زیادی نخواهد داشت.
خیر، جای اسکارها بعد از کاشت مو با گذشت زمان و به تدریج برطرف می شوند ؛ در صورت باقی ماندن نیز به وسیله موها پنهان می شوند.
هزینههایی که برای کاشت مو در نظر گرفته میشود، ممکن است برای بسیاری از متقاضیان بالا باشد. پرداخت همه یا بخشی از هزینهی کاشت مو به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. شرکتهای بیمه عملهای زیبایی را تحت پوشش قرار نمیدهند. مگر در صورتی که عمل زیبایی دارای شرایط خاصی باشد.
کاشت مو با استفاده از روشهای پیشین به جلسات متعدد و طولانیتری نیاز داشت. اما امروزه با توسعهی تکنولوژی و پیشرفت روشهای کاشت، این جلسات کمتر و سریعتر انجام میشود. روشهای نوین کاشت مو حداکثر با یک یا دو جلسه کاملا انجام میشوند. افراد با استفاده از روشهای نوین میتوانند بین ۲ تا ۵ روز استراحت کنند و سپس به روال عادی زندگی خود برگردند.
روش های کاشت موی طبیعی به دو قسمت اصلی روشهای برداشت گرافتها (ریشه های مو) از پشت سر و روش های کاشت مو در نواحی دچار ریزش موی سر تقسیم می شوند. روش های برداشت مو از پشت سر شامل دو روش FUT و FIT(FUE) می باشند.
روش FUT: این متد که در واقع روش استاندارد پرداخت مو از ناحیه دهنده پشت سر می باشد شامل برداشت یک نوار باریک از ریشه های مو است که توسط یک جراحی ساده و کاملاً ظریف و به صورت سرپایی و با بیحسی موضعی انجام می گیرد. سپس نوار برداشته شده به قطعات کوچکتری که به آنها گرافت گفته می شود و هر یک شامل یک تا سه تار مو همراه با ریشه مربوطه و ضمائم هستند تقسیم می گردند. به دلیل اینکه در این روش کمترین آسیب ممکن به ریشه های مو در حین برداشت نوار وارد می شود و در نتیجه ریشه های موی برداشت شده پس از کاشت با درصد بالایی رشد می نمایند. بعنوان روشی استاندارد برداشت مو تلقی می گردد. از مزایای دیگر این روش کاهش طول مدت کاشت مو و سرعت عمل در آن است که خود از عوامل مهم در زنده گرافتهای مو و رشد آنها می باشد که در واقع همان محل بخیه هاست. البته اخیراً روشی ابداع شده که این خط بخیه در بسیاری از قسمت ها قابل دید واضح نیست و در اکثر قسمت های آن مجدداً موها رشد می نمایند.
روش FIT(FUE): در این متد گرافتهای مو به صورت تک تک از پشت سر توسط ابزار مخصوصی برداشت می شوند. مزیت این روش عدم نیاز به جراحی و انجام بخیه است و در نتیجه خطی هم پشت سر بر جا نمی ماند بطوریکه حدود 10 روز پس از عمل وضعیت پشت سر کاملاً حالت عادی دارد. مهمترین معایب این روش عبارتند از:
آسیب دیدن تعدادی از گرافتها در حین برداشت که سبب می گردد درصد رشد موها کاهش یابد.
طولانی شدن زمان عمل که خود سبب از بین رفتن تعدادی از گرافتهای مو می شود. البته اخیراً با ابداع ابزارهای جدید درصد آسیب گرافتها در حین برداشت در روش FUE کاهش یافته است. ولی در مجموع این روش بیشتر در مواردی که کاشت مو در وسعت کمی انجام شود کاربرد دارد.
البته سن افراد در کاشت موی طبیعی محدودیت خاصی ندارد و همه ی افرادی که به صورت ارثی موی قسمت جلو سرشان ریزش داشته، می توانند این عمل را انجام د هند. مگر این که بیماری دیابت کنترل نشده یا فشار خون بالا داشته باشند. معمولا این موضوع به سلامت شخص بستگی دارد. هم چنین بهتر است این عمل برای جوانان زیر بیست و پنج سال انجام نشود. از آن جایی که موهای کاشته شده از پشت سر به قسمت جلو سر پیوند زده می شوند و با توجه به این که قسمت پشت سر، گیرنده ی هورمون مردانه ی تستسترون را ندارد از همین جهت وقتی این موها به قسمت جلو سر منتقل می شوند ریزش ندارند و تا آخر عمر باقی می مانند. برای افرادی که بخواهند توسط کاشت موی طبیعی تراکم بسیار بالایی داشته باشند معمولامحدود یتی جهت انجام کار کاشت مو وجود ندارد و حتی در دو تا سه مرحله نیز می توانند این عمل را انجام د هند، البته چگونگی عمل بستگی به شرایط بانک موی پشت سر نیز دارد.
دلایل زیادی موجب ریزش مو در آقایان و خانم ها می شود شایع ترین علل ریزش مویی که در آقایان دیده می شود، ریزش موی مردانه است که عامل وراثتی دارد و طاسی الگوی مردانه وراثتی گفته می شود. این نوع ریزش مو در خانم ها نیز دیده می شود. البته به نظر می رسد این نوع طاسی در خانم ها متفاوت از نوع طاسی در آقایان است.
بعضی دیگر از علل ریزش مو که با درمان به موقع قابل بازگشت خواهد بود بیماری هایی مثل غده ی تیروئید، فقر آهن، تب بالا، بیهوشی عمومی، رژیم های غلط لاغری، زایمان و شیرد هی است.
روزانه ریزش مو در افراد بالغ حدود هفتاد تا صد و بیست تار مو است که طبیعی به نظر می آید. هم زمان به همین تعداد ریزش، موها از ریشه شروع به رشد می کنند و تا زمانی که تعادل بین ریزش مو و رویش مو برقرار باشد تعداد موهای سر به تعداد مشخص ثابت خواهد ماند.
عامل دیگری که به سریع تر ریختن موی سر در مردان کمک می کند استرس است. ژن ریزش موی مردانه و زنانه از طرف پدری یا مادری می تواند به ارث برسد و شروع ریزش مو بعد از بلوغ است. ابتدا موهای قسمت جلو سر و بالای سر که به صورت ژنتیکی مستعد ریزش هستند کمی نازک شده و بعد به صورت کرکی وارد دامنه ی ریزش می شوند
معمولا قبل از عمل فرد باید آزمایشهای خونی نظیر ایدز و هپاتیت دهد و پزشک از نداشتن مشکلات انعقاد خون در فرد اطمینان حاصل نماید. بطور کلی آزمایشهای لازم جهت پیوند مو عبارتند از: CBC diff, ESR, FBS, BUN, CR, SGOT, SGPT, ALK phos, BT, CT, PT, PTT, U/A, HBSAb, HBS Ag, HCVAb, HIVAb
در حدود یک هفته قبل از عمل از مصرف برخی داروها نظیر مفنامیک اسید، آسپرین ویتامین E٬ بروفن خود داری شود.
قبل از مراجعه جهت عمل کاشت مو سر خود را با شامپو بشویید (نوع شامپو مهم نمی باشد).
حداقل سه روز قبل از عمل از رنگ نمودن مو ها٬ یا مصرف ماینوکسیدیل پرهیز نمایید.
- تمامی داروهای تجویز شده توسط پزشک مانند مسکن ها (حتی در صورتی که درد زیادی احساس نمی شود) به دقت مصرف شوند.
- ترجیحا تا دو روز پس از عمل کاشت مو در منزل به استراحت بردازید و در هنگام خواب نیز به حالت نیمه نشسته استراحت نمایید.
- تا یک هفته بعد از عمل از مصرف داروهایی که قبل از عمل از آنها منع شده بودید استفاده نکنید.
- استفاده از انواع کلاه گیس تا حدود یک هفته بعد از عمل ممنوع است.
- در نهایت به منظور جلگیری از وارد آمدن فشار به نواحی پیوند، تا ۱۰ روز بعد از عمل پیوند مو، ورزشهای سنگین انجام نشود و نیز از قرار گرفتن زیر دوش به مدت طولانی پرهیز نماید.
بله، پس از کاشت مو می توان موها را تراشید و یا کوتاه کرد زیرا از موهای بدن خود شخص استفاده شده است. جهت کاشت مو، موها قابلیت رشد و کوتاه کردن را دارند.
بله، برای جلوگیری از عفونت و آسان تر بودن کاشت مو نیاز است که موهای سر را کوتاه کرد ویا تراشید، تبلیغاتی که درزمینه عدم نیاز به کوتاهی مو در زمان کاشت مو کاملا دروغین بوده و صرفا جهت تبلیغ است، این امر سبب خطراتی برای بیمار می باشد.
در مناطق کاشته شده هیچ پانسمانی صورت نمی گیرد. فقط در جهت محافظت موها از آلودگی و گرد غبار پوشش جهت محافظت قرار می دهند.
به بیماران توصیه می شود انجام ورزش های آبی را تا 5 ماه پس از کاشت مو به تاخیر بیاندازند، هم چنین پس از کاشت مو به مدت یک ماه از انجام فعالیتهای سنگین ورزشی اجتناب نمایند. رعایت تمامی نکات بیان شده کمک شایانی به بهبودی سریع تر و رسیدن به بهترین نتیجه ممکن می شود.
بدون دیدگاه