لیزر نوعی نوراست که در طول موجی خاص تقویت شده و بسته به بافت هدف مورد نظر در موارد مختلف طول موج آن فرق می کند. در دستگاههای لیزر موی زائد این طول موج طوری تنظیم شده که نور ساطع شده توسط رنگدانه موجود در ساقه مو جذب شود.
معمولا لیزر موی زائد در سه تا شش جلسه انجام می شود که فاصله جلسات در لیزر صورت شش هفته یکبار و در مورد بدن هشت هفته یکبار می باشد. البته معمولا از جلسه سوم به بعد فاصله جلسات طولانی تر از موارد مذکور می شود.
خیر، در صورتی که لیزر موی زائد با دستگاه الکساندرایت یادایود و به صورت صحیح انجام شود باعث ایجاد زخم یا تیرگی نمی شود.
در مواردی که لیزر موی زائد با دستگاهی انجام شود که همزمان با لیزر سیستم خنک کننده موضع راخنک کند، میزان درد به طور چشمگیری کاهش می یابد. دستگاه لیزر الکساندرایت چنین سیستمی را دارا می باشد. ضمنا در مواردی که بیمار نسبت به درد خیلی حساس است، می تواند از کرم بی حس کننده استفاده کند.
بله، در حال حاضر در تمام کسانی که با مشکل موی زائد روبرو هستند، درمان اصلی لیزر با دستگاه الکساندرایت و یا دایود می باشد. در افرادی که اختلال هورمونی دارند، معمولا به صورت متناوب از لیزر و داروهای هورمونی استفاده می شود. چون دارو به تنهائی باعث از بین رفتن موها نمی شود. بلکه فقط تا زمان مصرف حجم و ضخامت موها کاهش می یابد و باید در کنارآن حتما از لیزر استفاده شود.
بله، در آقایان هم لیزر موی زائد به خوبی موثر است.
کاربرد درمانی لیزر موی زائد در مواردی است که بیمار به دنبال اصلاح دچار فولیکولیت یا به اصطلاح عامیانه جوش در محل می شود. این حالت مخصوصا در ناحیه گردن آقایان و ساق پای خانم ها شایع و در اکثر موارد به درمان های موضعی مقاوم است. در چنین مواردی تنها درمان موثر لیزر موی زائد می باشد.
از دو هفته قبل از انجام لیزر از روش های اصلاحی که باعث کندن مو می شود نباید استفاده شود. این روش ها شامل بند انداختن، استفاده از موم یا شمع و یا دستگاه اپی لیدی است. ولی بیمار می تواند دراین مدت به راحتی از تیغ استفاده کند. همچنین قبل از انجام لیزر برنزه کردن موضع مورد نظر با آفتاب یا اسپری وکرم ممنوع است. ضمنا اگر در موضع مورد نظر تیرگی شدید وجود دارد، ابتدا بایستی با مصرف داروهای ضد لک تیرگی برطرف و یا حداقل کمرنگ شود. سپس جهت انجام لیزر اقدام نماید.
بعد از لیزر توصیه می شود که بیمار به مدت چند روز از کرم ضد التهاب یا ترمیم کننده به همراه ضد آفتاب استفاده کند.
نور ساطع شده از هر دستگاه لیزر توسط بافت هدف خاصی جذب می شود که این بافت در لیزر اختصاصی موی زائد(الکساندرایت و دایود) رنگدانه موجود در ساقه مو می باشد. این نور حتی توسط موهای سفید که فاقد رنگدانه هستند، جذب نمی شود. بنابراین قادر به نفوذ به سایر بافت های موجود در ناحیه نمی باشد. به علاوه قدرت نفوذ نور لیزر بسیار ناچیز است. لذا به بافتهای عمقی تر موجود در محل لیزر مثل تخمدانها وغدد لنفاوی نفوذ نمی کند. پس لیزر موی زائد باعث ایجاد سرطان یا نازایی نمی شود.
بله، در موارد تمایل فرد می توان از لیزر برای از بین بردن موهای ناحیه زیر بغل، شرمگاه یا موهای ضخیم در اندامها و تنه استفاده کرد.
تعداد جلسات درمان به ناحیه مورد نظر، تراکم موها و چرخه رشد مو بستگی دارد. چرخه رشد یک فولیکول مو از ۳ مرحله آناژن(مرحله فعال) کاتاژن(مرحله کندی رشد) و تلوژن(مرحله استراحت فولیکول) تشکیل شده است. اشعه لیزر در مرحله آناژن مو مؤثر است. عواملی نظیر سن، وزن، رژیم غذایی، وضعیت هورمونی و داروها روی چرخه رشد مو تاثیر می گذارند. مطالعات علمی نشان داده اند که در اغلب افراد ۴ تا ۸ جلسه درمان به فواصل ۴ تا ۸ هفته برای بدست آوردن نتیجه مطلوب لازم است. البته تعداد جلسات در هر فرد بسته به وضعیت خاص بدن وی ممکن است متغییر باشد.
مدت زمان درمان در هر جلسه به تراکم مو ها و مساحت منطقه مبتلا بستگی دارد. نواحی کوچک نظیر چانه یا پشت لب در عرض ۱۰ دقیقه درمان می شوند؛ در حالیکه درمان نواحی وسیع تر نظیر ساق پا بیشتر به طول می انجامد.
در پایان جلسات مقدار موهای زائد به میزان ۱۰۰-۸۰% کاهش می یابد.
در کل لیزر در افرادی که پوست روشن دارند و بر روی موهای تیره و ضخیم مؤثرتر است. مطالعات نشان داده اند لیزر Nd:YAG برای پوست سبزه و لیزر Alexandrite برای پوست روشن تر بهتر اثر می کنند. دستگاه IPL توانایی درمان همه پوست ها و مو ها را دارند. فقط در موهای کاملا سفید هیچ دستگاهی تاثیر ندارد.
بدون دیدگاه