انتخاب مرطوب کننده مناسب برای پوست


مرطوب کننده مناسب پوست

در گفتار قبلی اشاره کردیم که یکی از مشکلات شایع مردم در فصل زمستان خشکی پوست است و بهترین راهبرد برای پیشگیری و درمان خشکی پوست در فصول سرد سال استفاده از مرطوب کننده‌ها است. پرسش این جا است که یک مرطوب کننده مناسب باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

انتخاب مرطوب کننده مناسب

اولین مشخصه یک مرطوب کننده خوب این است که موقع مصرف با کمی ماساژ جذب پوست شود. مرطوب کننده‌هایی که این مشخصه را نداشته باشند باعث می‌شوند از یک طرف محل استفاده آنها یعنی دست و صورت ظاهر چرب و براق پیدا کند و از طرف دیگر فرد بعد از مصرف مرطوب کننده احساس خوشایندی نداشته باشد.

دومین ویژگی مرطوب کننده مناسب این است که سریعاً بعد از شستشو پاک شود. البته بعضی از مرطوب کننده‌ها مخصوصاً طوری طراحی می‌شوند که در تماس با آب و مواد شوینده پاک نشوند و روی پوست باقی بمانند. این مرطوب کننده‌ها اغلب برای بیماران مبتلا به اگزما تجویز می‌شوند تا در تماس با آب و مواد شوینده ضمن رطوبت دهی به پوست، از پوست در برابر مواد شیمیایی موجود در شوینده محافظت کنند.

سومین ویژگی که برای انتخاب مرطوب کننده باید مدنظر باشد، قوام مناسب آن است. اصولاً مرطوب کننده‌ها می‌توانند به فرم لوسیون، کرم یا پماد باشند. وقتی قرار باشد که مرطوب کننده برای محل‌هایی که وسعت زیادی دارند مثل تنه و اندام‌ها، استفاده بشود بهتر است از لوسیون‌هایی که قوام شلی دارند و در واقع مایع هستند استفاه شود ولی برای دست و صورت بسته به میزان خشکی پوست بهتر است از کرم یا پماد استفاده شود.

همین جا اشاره می‌کنیم که پمادها نسبت به کرم‌ها، چربی بیشتری دارند و به همین خاطر قدرت مرطوب کنندگی آنها بالاتر است. پس وقتی که مرطوب کننده برای پوست بسیار خشک به کار می‌رود، استفاده از فرم پماد بهتر است.

بقیه مشخصات مرطوب کننده اغلب سلیقه‌ای است، مثلاً اینکه مرطوب کننده باید رنگ و بوی خوبی داشته باشد و به خوبی روی پوست پخش شود. نکته آخر اینکه مرطوب کننده نباید موقع استفاده ایجاد حساسیت، خارش یا قرمزی کند.

در صورت ایجاد حساسیت یا خارش، فرد باید از مرطوب کننده‌هایی که فاقد مواد حساسیت زا هستند و اصطلاحاً به آنها هیپوآلرژیک می‌گویند استفاده کند. پس به طور خلاصه یک مرطوب کننده خوب باید سریع جذب پوست شود، راحت با شستشو پاک شود، قوام متناسب با محل کاربردش داشته باشد و نهایتاً اینکه بعد از مصرف ایجاد حساسیت و خارش نکند.

دکتر مصطفی صابرمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر مصطفی صابر

دکتر مصطفی صابر در سال 1380 از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ التحصیل شده است و 22 سال سابقه طبابت دارد و هم اکنون به عنوان پزشک پوست و مو در شهر تبریز مشغول خدمت رسانی به همشهریان عزیز می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *